Nils Juels gate

Lush + Loving

Scroll ned

Lokasjon
Stavanger
Type prosjekt
Penthouse

Eierne hadde bodd her i 3 år, men var ikke helt komfortable hverken med romløsningen eller stemningen i leiligheten . Endringene jeg foreslo førte til omfattende strukturelle forbedringer. Det ble viktig å definere og separere sonene i interiøret. Løsningen ble forankret i klassiske proporsjoner, men uten å bli et klassisk interiør. Jeg har søkt å fremme bevegelighet og ledighet. Det ble fjernet vegger og åpnet opp mot den vakre utsikten, men også lagt til elementer som romdelere og pivot-dører for å skape tydeligere soner. Hver del av planløsningen ble vurdert og tilpasset det helhetlige konseptet.

I dette prosjektet spiller også den utvendige terrassen en viktig rolle. Eierne hadde i løpet av årene de bodde her skapt en vakker grønn oase. Jeg ønsket at interiøret skulle kommunisere med den frodige vegetasjonen på terrassen, hvor de grønne vekstene og pergolaen skaper intime uterom. Jeg tilførte derfor trehimlinger med kraftige bjelker i utvalgte soner. Trehimlingene forsterker følelsen av soner i den åpne plantegningen, forbinder romlige elementer, og gjenskaper den intime følelsen fra pergolaene. Jeg har vært opptatt av å skape en fin rytme i interiøret, og sammen med planlagte siktlinjer rammer trehimlingene inn utsikten og brakte den inn i interiøret.

Jeg la også stor vekt på å skape en atmosfære som gjorde at menneskene som bor her skal føle seg tilknyttet og berørt av arkitekturen. Naturlig lys og skygger spiller nå en viktig rolle i å skape en dynamisk og stemningsfull atmosfære. Jeg valgte en farge- og materialpalett i varme toner, og brukte naturlige materialer som tre og stein for å skape en rolig og tidløs base. Elementer av blomster ble også introdusert gjennom tapeter og utskjæringer for å bringe inn elegante hint av vekstene på terrassen. Jeg var opptatt av å skape både funksjonelle og estetiske detaljer for å skape en helhetlig opplevelse som lå nær mine klienters hjerte.

«Appealing to our deepest humanity, it penetrates the very heart of ethics. It is a search for authenticity, a search for true self” The Japanese garden – Sophie Walker

Leiligheten ligger i Stavanger, en kystby på vestkysten av Norge. Den dekker hele øverste etasje i en vakker leilighetsbygning, med en romslig terrasse på tre sider. Utsikten er nydelig og variert. Mot nordøst ses kystlinjen og fjordlandskapet, mot øst ligger et etablert villaområde med Ryfylkefjellene i bakgrunnen, og mot sørvest er det en grønn park med store vakre trær.

No items found.
No items found.
Villa Vemork

Villa Vemork

1

Neste prosjekt

Nils Juels gate

Nils Juels gate

2

Neste prosjekt

Consulens Brygge 2

Consulens Brygge 2

4

Neste prosjekt

Consulens Brygge 1

Consulens Brygge 1

3

Neste prosjekt

Leilighet Ledaal park

Leilighet Ledaal park

7

Neste prosjekt

Hytte Sirdal

Hytte Sirdal

6

Neste prosjekt

Leilighet Bryne

Leilighet Bryne

5

Neste prosjekt